Once Upon a Time in America

Once Upon a Time in America
(Bilo jednom u Americi )

Žanr: Krimi, Drama

Ocjena: 8.4

Godina: 1984

Glavni glumci: Robert De Niro, James Woods, Elizabeth McGovern, Joe Pesci, Burt Young, Tuesday Weld, Treat Williams, Danny Aiello, Richard Bright, James Hayden, William Forsythe, Darlanne Fluegel, Larry Rapp, Richard Foronjy, Robert Harper,

Režiser: Sergio Leone

Scenarist: Harry Grey (novel), Leonardo Benvenuti (screenplay), Piero De Bernardi (screenplay), Enrico Medioli (screenplay), Franco Arcalli (screenplay), Franco Ferrini (screenplay), Sergio Leone (screenplay), Stuart Kaminsky (additional dialogue)

Trajanje filma: 229 min

Datum Premijere: 01 Jun 1984

Država: Italy, USA

IMDB Link: Once Upon a Time in America

Kratak Sadržaj: "Once Upon a Time in America" je zadnji film Sergia Leonea iz 1984. s Robertom De Nirom i Jamesom Woodsom u glavnim ulogama. Priča je to o prijateljstvu, ljubavi, novcu, i izdaji, ispričana iz perspektive sentimentalnog židovskog gangtera Noodlesa (R. De Niro). Film je premijerno prikazan na festivalu u Cannesu 1984. u originalnoj verziji koja traje 229 minuta. U SAD-u je film izašao u skraćenoj verziji koja je trajala gotovo 90 minuta kraće nego originalna koja se prikazivala u Europi. U skraćenoj verziji izbačene su scene flashbackova, a događaji su poredani kronološki. Veličanstvena priča u kojoj pratimo životni put dva problematična dječaka. Židovskim krajem NewYorka 20-tih godina prošlog vijeka vladaju bande, među kojima je i banda na čijem čelu su sitni prijestupnici , dječaci Max i Noodles. Prijatelji zajedno odrastaju i zaklinju se jedan drugom na vječno prijateljstvo i vjernost.... Da ste vi filmski znalac komentirali bi filmove, a ne druge clanove. Neznam o kakvim predrasudama govorite ja sam samo iznio svoj doživljaj filma koji je ocito razlicit od vaseg i vecine ljudi.

Once Upon a Time in America (1984) TrailerTrailer - Once Upon a Time in America (1984)

Koristimo kolačiće (cookies) kako bi poboljšali funkcionalnost stranice Više...