The Conjuring 2

The Conjuring 2
(Prizivanja 2)

Žanr: Horor

Ocjena:

Godina: 2016

Glavni glumci: Vera Farmiga, Patrick Wilson, Franka Potente, Frances O'Connor, Maria Doyle Kennedy, Robin Atkin Downes, Sterling Jerins, Simon McBurney, Javier Botet, Madison Wolfe, Steve Coulter, Shannon Kook, Simon Delaney, Abhi Sinha, Michael DeBartolo,

Režiser: James Wan

Scenarist: Carey Hayes (screenplay), Chad Hayes (screenplay), James Wan (screenplay), David Leslie Johnson (screenplay), Carey Hayes (story), Chad Hayes (story), James Wan (story)

Trajanje filma: N/A

Datum Premijere: 10 Jun 2016

Država: USA

IMDB Link: The Conjuring 2

Kratak Sadržaj: U novom nastavku ponovo ćemo moći gledati Eda (Patrick Wilson) i Lorraine Warren (Vera Farmiga) u ulozi paranormalnih istražitelja, koji će ovoga puta otputovati u Englesku. Priča je bazirana na istinitim događajima koji su se u periodu od 1977. do 1979. dešavali u jednoj kući u engleskom gradu Brimsdownu. Radi se o jednom od najvažnijih dokumentiranih paranormalnih slučajeva u svijetu koji su pogodili porodicu Hodgson, a Ed Warren je ovaj slučaj naveo kao jedan od najstrašnijih iskustava tokom njegove karijere. Ed je preminuo 2006. godine, a Lorraine se i danas bavi istraživanjem paranormalnih pojava. Ovaj slučaj je tema brojnih knjiga, dokumentaraca, horora i TV serija.

The Conjuring 2 (2016) TrailerTrailer - The Conjuring 2 (2016)

Koristimo kolačiće (cookies) kako bi poboljšali funkcionalnost stranice Više...